Afgelopen voorjaar: een gemeentelijk toezichthouder spreekt in het Kronenburgerpark in Nijmegen mensen aan op het naleven van de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Afgelopen voorjaar: een gemeentelijk toezichthouder spreekt in het Kronenburgerpark in Nijmegen mensen aan op het naleven van de coronamaatregelen. © Paul Rapp

PvdA: ook toezichthouder verdient coronabonus van 300 euro

NIJMEGEN - Terecht dat politiemedewerkers van het kabinet een ‘coronoabonus’ van 300 euro krijgen. Maar gemeentelijke toezichthouders (boa's) verdienen die bonus net zo goed, vindt de PvdA in Nijmegen. Die partij heeft daarom aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om dit te regelen.

 1. Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten

  Er werd aangebeld. Voor de deur stond een kleine meneer met een in plastic verpakt post-it geeltje in zijn hand. Hij heette Max, zo bleek later, dus laten we hem maar meteen zo noemen. Max legde uit; hij had een auto in de straat gezien, een oldtimer, en of die van mij was. Toen ik had verteld dat het oranje vehikel aan mijn zoon toebehoorde en dat deze er niet was, bleek Max allerminst uit het veld geslagen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Nijmegen e.o.