Volledig scherm
Foto: Eveline van Elk

Quick 1888 gelooft weer in mooie toekomst

NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub Quick 1888, spelend op sportpark De Dennen in Heseveld, gelooft weer in een mooie toekomst. En dat is niet alleen omdat nu eindelijk gewerkt wordt aan de verbetering van het hoofdveld. Na een stevige terugloop van het aantal jonge voetballers is voor het eerst sinds lang weer sprake van een toename van het aantal junioren.

John Peters, voorzitter van de voetbalafdeling van de club, is er blij mee dat eindelijk het negatieve imago waarmee de club sinds 2010 kampte kan worden afgeschud. In dat jaar kwam de oudste voetbalclub van Nijmegen (volgend jaar 125 jaar oud) in het nieuws vanwege een allochtonenstop.

De vereniging kwam toen met een aannamebeleid om de elftallen 'een goede mix van witte en gekleurde spelers' te geven. De elftallen moesten weer meer een afspiegeling van de samenleving worden en niet alleen uit gekleurde spelers bestaan.

Inmiddels is de 'witte vlucht' bij declub gestopt. Komend seizoen gaan mogelijk zelfs zes nieuw elftallen van start. De teams bestaan nu voor de helft uit 'witte' jongens en voor de helft uit allochtone. Prima, vindt John Peters.

De club heeft volgens hem en de andere bestuursleden een opgaande lijn te pakken. Het nieuwe jeugdbeleid, dat met steun van de KNVB is uitgezet, slaat volgens hen aan.

Er wordt momenteel ook hard gewerkt aan de aanleg van een kunstgrasveld op het hoofdterrein. Na veel druk vanuit de vereniging en gemeenteraadsfracties heeft het college van B en W hiervoor vorig jaar het eerder beloofde geld ook daadwerkelijk ter beschikking gesteld. De aanleg van een kunstgrasmat heeft de hoogste prioriteit om de concurrentie met andere voetbalcubs te kunnen aangaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.