Quirijn Lokker: 'Je hoeft het niet met me eens te zijn’

vrijdaginterviewNIJMEGEN - Quirijn Lokker (31) is pleitbezorger van LHBTI-emancipatie, actief als dragqueen en maakt deel uit van de GroenLinks-fractie in de Nijmeegse gemeenteraad. Als raadslid maakt hij zich hard voor roetveegpieten, een inclusieve samenleving en een prominente plek voor de fiets in de stad. Dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. ,,Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar laten we in ieder geval altijd met elkaar het gesprek aangaan.”

7 reacties

 • Evert

  4 jaar geleden
  Zodra een blanke man het over 'wit' heeft, verliest hij voor mij zijn geloofwaardigheid.
 • Ctje

  4 jaar geleden
  En waarom de stichting Donjon monddood gemaakt wordt.  
 • Dion

  4 jaar geleden
  En met de nieuwe plannen voor het valkhofgebied doen ze weer precies hetzelfde, de bevolking MOET het maar betalen en heeft totaal geen inspraak..ik wist niet eens dat ze zelf ook plannen voor het gebied hadden, nu snap ik ineens waarom de Donjon niet mocht doorgaan.
 • Citroen

  4 jaar geleden
  Niks mis met de roetveeg piet, maar waarom respecteert jullie partij niet de referendum uitslag? Totaal ondemocratisch hoe jullie met de burgers van deze stad omgaan.  Jullie eigen plannen er doorheen drukken zonder daar burgers bij te betrekken. Schande !
 • Dion

  4 jaar geleden
  Hij wil voor de fiets een prominente plaats in de stad....die dingen staan/liggen dus overal op de stoep waardoor ik (en invaliden/kinderwagens) er niet langs kunnen en ze wijken omtoveren in een soort sloppenwijken...Ze staan zelfs voor de winkels, tegen enorme ruiten aan gekwakt, moet dat allemaal maar kunnen? Ik vind van niet!En die jongeren die de disco niet inmogen om hun huidskleur hebben het er zelf naar gemaakt door mensen lastig te vallen...maar daar hoor ik hem niet over. Ik mocht ook soms het swingcafe niet in van Percy omdat ik geen dames maar mannen bij me had als gezelschap, tja.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen