Volledig scherm
Vuurwerk in Nijmegen © eveline van elk

Raad boos over ‘voorbarige’ flyers vuurwerkvrije zones

NIJMEGEN - De gemeenteraad moet volgende week nog debatteren over vuurwerkvrije zones, toch lagen deze week in verschillende wijkcentra al folders in de schappen met wáár precies een knalverbod geldt tijdens de jaarwisseling. Een pijnlijke fout, erkende burgemeester Hubert Bruls woensdagavond in het stadhuis.

In de omstreden flyer staat dat in delen van de wijken Neerbosch-Oost en Tolhuis tijdens Oud en Nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken. Dat is conform het plan van Bruls, maar nog niet bekrachtigd door de gemeenteraad. ,,Zitten we hier dan gewoon voor de bühne?’’, opperde Paul Eigenhuijsen, raadslid van VoorNijmegen.Nu. ,,Dit is een onbegrijpelijke gang van zaken.’’

Misverstand

Volgens Bruls is het een misverstand dat de gemeenteraad buitenspel wordt gesteld: ,,Integendeel, bewoners van de vuurwerkvrije zones die wij op het oog hebben, krijgen een dezer dagen een brief. Daarin staat expliciet dat de gemeenteraad nog moet instemmen met het voorstel. Die flyers hadden nog niet in wijkcentra mogen liggen.’’

Aankomende woensdag komt de kwestie in de raad aan bod. Mocht de raad instemmen met het collegevoorstel, zou Nijmegen voor het eerst vuurwerkvrije zones krijgen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.