Volledig scherm
Het Goffertstadion van NEC Nijmegen. © DG

Raad Nijmegen wil niet zakken met prijs Goffertstadion

NIJMEGEN - Een overgrote meerderheid van de Nijmeegse raad voelt er niets voor om de verkoopprijs van 8,2 miljoen euro voor het Goffertstadion te verlagen. Voetbalclub NEC vroeg eerder of de prijs met enkele miljoenen omlaag kon.

Met een prijs van 8,2 miljoen legt Nijmegen al 2 miljoen toe op de boekwaarde van het stadion. En dat is echt de grens, stelden alle fracties met uitzondering van D66.

Gemaakte afspraken
De fracties vinden dat NEC de gemaakte afspraken over de huur na de gemeentelijke aankoop van het stadion in 2003 (NEC kreeg 12 miljoen euro in ruil) moet nakomen. Ze denken ook dat een lagere verkoopprijs door Europa als staatssteun kan worden aangemerkt en snappen de afwijzing van NEC niet. Die 8,2 miljoen is een schijntje in vergelijking met het bedrag dat NEC nog tot 2043 aan huur moet betalen stelt SP-leider Hans van Hooft.

Oude afspraak
Wethouder Renkse Helmer liet woensdagavond weten dat de juridische adviseurs 8,2 miljoen al betwistbaar vonden. Het zou nog net kunnen. De fracties riepen Helmer wel op om met de voetbalclub in gesprek te blijven. De meeste fracties willen overigens dat NEC ook weer aangesproken wordt op een oude afspraak in het huurcontract. Daarin staat dat de club 3 jaar huur vooruit op een aparte rekening zet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.