Woonwagenkamp aan de Teersdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonwagenkamp aan de Teersdijk. © Gerard Verschooten

Raad wil woningzoekers niet meer screenen op crimineel verleden: ‘Veel te zwaar middel’

NIJMEGEN - Het verleden van een woningzoeker doorlichten voordat die in aanmerking komt voor een huis is stigmatiserend en niet effectief. Dat vindt een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad.

7 reacties

 • A I Anders

  1 jaar geleden
  Behalve zeker als ze in de buurt van leden van de gemeenteraadsleden dreigen te komen.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Ik vind het jammer dat bij wisseling van o.a. gemeenteraadsleden veel kennis over de stad en wijken verloren gaat. Kennis en ervaring kunnen een andere kijk op problemen geven.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Hebben gemeenteraadsleden zelf ervaring met burenoverlast? Je mag als buur wegens privacy niet weten wat er speelt. Er wordt door hulpverleners gevraagd om begrip. Wie heeft echter begrip voor de bewoners die graag een beetje rustig willen wonen zonder grensoverschrijdend gedrag van velerlei aard? M.i. zou er t.b.v. behoud van leefbare wijken meer i.p.v. minder controle moeten zijn bij toewijzing van o.a. huurwoningen.
 • Henk van Tilburg

  1 jaar geleden
  De meeste criminelen worden nooit opgepakt, dus misschien wonen ze toch al naast jou of in jou buurt.
 • Frank de Jager

  1 jaar geleden
  Succes allemaal met zulke buren dan. Wat een wereldvreemde naïeve linkse partijen in de raad. En over pak hem beet 10 jaar is het : 'Met de kennis van nu hadden we het toen anders gedaan'. En zo kom je overal mee weg. Lokale politiek blijft hangen op een amateuristisch niveau.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen