Grote foto: het veld met bloeiende bloemen. Inzet: de grasmaaier maakt er een eind aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote foto: het veld met bloeiende bloemen. Inzet: de grasmaaier maakt er een eind aan. © Rosalie Thomassen

Raadsleden boos over maaien tegen afspraak in: ‘Moeten we wethouder Velthuis zelf van zijn zitmaaier afhalen?’

NIJMEGEN - Hoe is het mogelijk dat in Nijmegen opnieuw zonder enige schroom door de gemeente alle bloeiende bloemen weggemaaid worden in grasvelden en bermen? Terwijl al diverse keren aan de voltallige gemeenteraad is toegezegd dat bloemen mogen blijven staan tot september. 

23 reacties

 • M van Raaij

  3 weken geleden
  Artikel uit 2019: "Niet meer gemaaid dan noodzakelijk." De wethouder vond het ‘een goed idee’ om een voorstel na zeven jaar te evalueren. ,,Over het maaien denken we nu anders’', aldus Velthuis. ,,Er wordt niet meer gemaaid dan noodzakelijk is. We zullen heel kritisch naar het maaien kijken.’’ Bertje moet eens naar de opticien om beter te kunnen kijken. Daarna permanent naar huis en het pluche gedag zeggen. Kost de gemeenschap ook weer geld maar is goedkoper dan hem te laten zitten.
 • R Jetten

  1 maand geleden
  Bert Velthuis, gewoon maaien zoals altijd is gedaan. Ziet het er beter uit en worden al die duizenden hondendrollen die nu blijven liggen ook kort gemaakt en regenen makkelijker weg. Niet voor niets zoveel strontvliegen op je terras, b.v. tijdens de barbeque eten die gratis mee. Stem in maart 2022 niet op de partij (D66, CDA, en stadspartij) die er een zooitje van maken in Nijmegen. Paardenbloemen en brandnetels is onkruid. Laat die dames behoorlijke heesters en bloemen in de bermen poten.
 • Theo Cools

  1 maand geleden
  Ik weet dat Jan uit Oss nog steeds achter de schermen de lakens uitdeelt en de verkeerde mensen laat benoemen. Grootste voorbeeld de partijtijger Ron Meijer die voorzitter moest worden. Met de bekende rampzalige gevolgen. SP schiet altijd in eigen voet.Met benoemingen, met de afdracht regeling etc.
 • Francis de Vries

  1 maand geleden
  Borden plaatsen dan maar volgend jaar? Is het maaibeheer aan een commercieel bedrijf uitgegeven? Nou jammer hoor Je hoort nou nooit dat ze per ongeluk ergens iets gezaaid hebben..
 • Ron van Dijk

  1 maand geleden
  Bert Velthuis (SP) kreeg in het verleden als wethouder al veel kritiek te verwerken, onder meer over de aankoop van het slachthuis Hilckman. Ook over zijn cultuurbeleid waren velen niet te spreken. Desalniettemin droeg de SP hem opnieuw voor. Een foute beslissing, zoals nu blijkt.
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.