Volledig scherm
Drukte op De Oversteek. © Erik van 't Hullenaar

Raadslid: 'Alsnog 70 km/u op Nijmeegse stadsbrug De Oversteek'

NIJMEGEN - Vrijwel iedereen rijdt al veel harder dan 50 kilometer per uur op stadsbrug De Oversteek. Maar tot op heden voelde het gemeentebestuur er niets voor om de maximumsnelheid te verhogen naar 70. Raadslid Paul Eigenhuijsen van Voor Nijmegen.Nu gaat opnieuw een poging wagen. 

Hij vindt de maximumsnelheid van 50 niet passen bij de brede tweebaansweg. Bovendien zijn er vrijliggende fietspaden, iedereen rijdt veel harder waardoor het zelfs gevaarlijker is om keurig 50 te rijden en een constante snelheid is beter voor het milieu, zo beargumenteert hij.

Sinds De Oversteek is geopend, klinkt er al een roep om de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur los te laten. Pogingen strandden telkens op een keihard ‘njet’ van wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks). 

Hogere uitstoot

Ze wees op de verkeersveiligheid en de hogere uitstoot. Verder is zij bang dat De Oversteek een sluiproute wordt voor doorgaand verkeer naar de A73 en dat de onderhoudskosten omhoog gaan, omdat de brug sneller slijt.

Maar ‘nieuwe raad, nieuwe ronde, nieuwe kansen’ is het motto van de nieuwe poging van Eigenhuijsen. Hij dient tijdens de vergadering van 14 november een motie in bij de behandeling van de stadsbegroting. 

Eigenhuijsen denkt dat er na de verkiezingen van afgelopen maart een raadsmeerderheid te vinden is voor zijn voorstel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.