Volledig scherm
D66-fractielid Remy Maessen © D66/Twitter

Raadslid D66 na half jaar alweer weg uit Nijmeegse raad

NIJMEGEN - De Nijmeegse fractie van D66 neemt na het kerstreces afscheid van raadslid Remy Maessen (30). Maessen verhuist naar Venlo, waardoor hij niet langer deel uit mag maken van de Nijmeegse gemeenteraad. Pieter van Megen, die van 2016 tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar ook al deel uitmaakte van de raad, neemt het stokje over.

Met gemengde gevoelens maakt Maessen zijn vertrek bekend. ,,Ik zit pas een klein half jaar in de gemeenteraad, na jaren actief te zijn geweest in de fractie. Dat ik dit jaar in de raad ben verkozen, voelde voor mij als een grote eer", zegt hij. ,,Mijn vriendin en ik kregen echter onlangs de kans om een droomhuis in Venlo te kopen, de stad waar ik vandaan kom. Na lang wikken en wegen en veel gesprekken te hebben gevoerd, hebben wij daarvoor gekozen.”

Spreekuurrechter

Raadsleden moeten in Nijmegen woonachtig zijn, wat betekent dat zijn carrière in de Nijmeegse gemeenteraad over twee maanden alweer ten einde loopt. 

Maessens voornaamste wapenfeit was het voorstel tot invoering van een spreekuurrechter, een plan dat unaniem door de Nijmeegse raad is aangenomen. ,,In Venlo blijf ik uiteraard betrokken bij D66 en ga daar net zo hard campagne voeren als dat ik hier heb gedaan. Maar natuurlijk ga ik de Nijmeegse raad missen. De respectvolle manier waarop raadsleden hier onderling met elkaar omgaan, zelfs als er een groot verschil van inzicht bestaat: daar kunnen veel gemeenteraden in het land nog van leren."
   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.