Volledig scherm
Een brandende kaars. © Annina Romita

Radboud herdenkt 22 overledenen

NIJMEGEN - Met onder meer het voorlezen van hun namen heeft de Studentenkerk van de Radboud Universiteit gisteravond 22 (oud-)studenten en (oud-)medewerkers herdacht die afgelopen jaar zijn overleden. 

Anne Faber

Onder hen oud-student Anne Faber, slachtoffer van een zedendelict, en drie leden van de christelijke Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators (NSN). Het drietal kwam om door een lawine tijdens een wintersportvakantie in Frankrijk. Verder werd stilgestaan bij acht hoogleraren die met emeritaat waren, zes medewerkers, twee regelmatige bezoekers van de Studentenkerk en  twee andere (oud-)studenten.

Lichtje

Bij het noemen van elke naam werd een lichtje aangestoken. Tijdens de herdenkingsviering werden verder gedichten voorgedragen en liederen gezongen.

Het was de 17e keer dat de Studentenkerk zo'n viering hield. Gewoonlijk worden overleden alumni niet herdacht. ,,Anne Faber studeerde niet meer aan de Radboud Universiteit, maar ze kreeg wel een herdenkingsplek  in de studentenkerk. Voor alle overledenen die herdacht zijn in de kerk, is gisteren een lichtje ontstoken", aldus een woordvoerder. 

Twintig

Het aantal overledenen dat in de Studentenkerk herdacht worden, ligt volgens studentenpastor John Hacking elk jaar rond de twintig. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.