Volledig scherm
De toename van het aantal studenten leidt tot overvolle bussen. © Paul Rapp

Radboud Universiteit: 20 procent meer studenten in 10 jaar tijd

NIJMEGEN - Het aantal studenten aan de Radboud Universiteit blijft groeien. Dit collegejaar hebben 22.142 studenten zich ingeschreven voor een opleiding. In tien jaar tijd is het aantal studenten met 20 procent toegenomen.

De stijging doet zich voor bij alle faculteiten. De Faculteit der Managementwetenschappen kent dit jaar de grootste stijging (10 procent meer dan 2017-2018). Rechtsgeleerdheid (8,6 procent) en de Radboud Docenten Academie (7,7 procent) behoren ook tot de sterkste stijgers.

Maar ook de Faculteit der Letteren die de afgelopen jaren te maken had met een daling,  ziet het aantal studenten stijgen.

De vier populairste bacheloropleidingen zijn op dit moment Rechtsgeleerdheid (1469 studenten), Psychologie (1415 studenten), Bedrijfskunde (1118 studenten) en Geneeskunde (1049 studenten).

Internationale studenten

De Radboud Universiteit ziet ook het aantal internationale studenten verder groeien. Dat zijn er inmiddels 2345, ruim 10 procent meer dan het vorige collegejaar. De helft daarvan komt uit Duitsland. In totaal studeren er 97 nationaliteiten aan de Nijmeegse universiteit.

Het aantal internationale studenten kende de afgelopen 5 jaar een forse stijging van 60 procent. Dat komt vooral door de komst van Engelstalige bachelors.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.