Volledig scherm
Veganisme © dreamstime_xl_14703718

Radboud Universiteit krijgt studentenclub voor veganisten: ‘Veganisme steeds populairder’

NIJMEGEN - Nijmegen krijgt er deze zomer een studentenvereniging bij: ‘The Vegan Student Association Nijmegen’ (VSA Nijmegen). Nijmegen is daarmee, na Groningen, de tweede Nederlandse stad met een veganistische studentenvereniging. 

Het doel: Laten zien dat veganisme steeds populairder is. Dat zegt Elena Freudenberg, initiatiefneemster van de nieuwe studentenvereniging.

Geen vlees, kaas, eieren en melk

,,Vier jaar geleden kon je in geen enkel restaurant in Nijmegen een vegan pizza krijgen. Dit is verleden tijd. Naast een aantal vegan-vriendelijke restaurants in de stad, biedt de Nijmeegse Radboud Universiteit nu ook een vegan pizza aan op de campus.” Veganisten, mensen die behalve vlees, ook geen kaas, eieren en melk eten, zijn in opmars in Nijmegen.

Freudenberg hoorde van veganistische mede-studenten dat ze zich binnen hun studieclub soms eenzaam en onbegrepen voelen vanwege hun leefstijl. Daarom organiseerde ze, samen met toekomstig penningmeester Paul van Gent, afgelopen jaar maandelijks een diner op de campus waarbij studenten veganistische gerechten meebrachten om te delen. ,,Vervolgens hebben we ook een Facebookgroep opgezet: ‘Vegan Radboud’. De groep telt inmiddels als 120 leden”, aldus Van Gent.

Quote

Vier jaar geleden kon je in geen enkel restaurant in Nijmegen een vegan pizza krijgen. Dit is verleden tijd.

Elena Freudenberg

Interesse is al genoeg

De nieuwe vereniging is er overigens voor álle studenten. ,,Je hoeft geen veganist te zijn, interesse in het veganisme is al voldoende om je in te schrijven. We willen een aanspreekpunt zijn voor mensen met interesse in veganisme‘’, zegt Freudenberg. Daarnaast wil de vereniging mensen bij elkaar brengen, niet-veganisten informeren over hun leefstijl en een stem op de Radboud Universiteit laten horen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.