Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP

Radboud Universiteit stelt gedragscode in: ‘Zet studenten niet aan tot overmatig drinken’

NIJMEGEN - De studentenverenigingen van Nijmegen moeten vanaf komend collegejaar beter op hun tellen passen. Zetten leden elkaar aan om te veel te drinken of lopen activiteiten uit de hand? Dan roept de Radboud Universiteit ze op het matje.

De regels zijn onderdeel van een nieuwe gedragscode die de Nijmeegse universiteit heeft opgesteld. Iedere studentenvereniging van Nijmegen – dus ook studie-, sport- en cultuurverenigingen – moet de gedragscode ondertekenen om door de universiteit erkend te worden. 

Verenigingen moeten incidenten melden

Nu bestaat deze erkenning nog niet, maar vanaf volgend jaar is die nodig voor allerlei soorten ondersteuning van de universiteit. Zalen reserveren, meedoen aan introductieactiviteiten of bestuursbeurzen aanvragen wordt zonder erkenning onmogelijk. Veel verenigingen kunnen zonder deze faciliteiten opdoeken.

‘Het bestuur ziet erop toe dat zij of de leden elkaar en anderen niet aanzetten tot het overmatig drinken van alcohol of het gebruiken van drugs’, staat in de gedragscode. In het document, dat minder dan twee A4'tjes beslaat, spreken verenigingen ook met de universiteit af dat ze incidenten voortaan melden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.