De universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. © Paul Rapp

Radboud Universiteit: volgend collegejaar alleen toegang tot campus met vaccinatie of sneltest

NIJMEGEN - Studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit zijn vanaf september weer welkom op de campus, als ze zijn gevaccineerd tegen corona of een sneltest kunnen overleggen. Dat is het plan van de Nijmeegse universiteit. Wat rector magnificus Han van Krieken betreft hoeven zij dan ook geen 1,5 meter afstand van elkaar meer te houden.

9 reacties

 • Sandra Vliet

  1 jaar geleden
  @Veld, er is wel degelijk sprake van indirect druk zetten. Iermand die geen vaccinatie wilt, die wilt waarschijnlijk ook niet dat hij of zij regelmatig of zelfs dagelijks een wattenstaaf in zijn neus geduwd krijgt en lichaamseigen materiaal afgeven op deze wijze. Er is sprake van druk zetten op twee wijzes: zowel voor het nemen van een vaccinatie en anders voor het veelvoudig afgeven van lichaamseigen materiaal, waarbij allang duidelijk is dat er veel privacy problemen zijn bij o.a. de GGD.
 • G.J.W Wassink

  1 jaar geleden
  Dit is een indirecte vaccinatie dwang, dus niet goed. Als alles klopt is na de zomer >70 % gevaccineerd (vlgs. H. de Jonge) en dat zou voldoende zijn voor groepsimmuniteit en is deze machtsregel van de Radboud Unversiteit compleet misplaatst.
 • Harry Nak

  1 jaar geleden
  waarom passen jullie censuur toe op mijn vanochtend ingezonden reactie!!
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Er staat vaccinatie óf sneltesten, het is dus helemaal geen druk zetten. In het ergste geval moeten die studenten dan een kwartiertje eerder uit bed.
 • Sandra Vliet

  1 jaar geleden
  Op deze wijze wordt indirect heel veel druk gezet om je te laten vaccineren. Ik dacht dat het een keuze was en dat het niet verplicht was? Erg vreemd dat een rector van een universiteit, druk op deze wijze mag uitoefenen op studenten om zich te laten vaccineren. Krijg een naar gevoel bij de wijze waarop deze rector, studenten onder druk probeert te zetten om zich te vaccineren. Ik ben niet eens tegen vaccineren, maar zonder overleg, de keuze ontnemen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.