Radboud Universteit en HAN binden strijd aan met rokers

NIJMEGEN/ ARNHEM- Studenten en docenten die tussen de colleges door even een sigaretje willen roken, kunnen aankomend collegejaar hun borst nat maken. Zowel de Nijmeegse Radboud Universiteit als de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) binden de strijd aan met rokers. Op termijn kan de complete campus rookvrij worden gemaakt.

27 reacties

 • Socrates3

  3 jaar geleden
  De ouderwetse sigaret van vroeger is wat anders dan de huidige met verslavende en hersencellen afbrekende chemicaliën gevulde stinkstok. 
 • Jeroen Jansen

  3 jaar geleden
  Die krijgen ze niet zo maar...
 • IekOenschoeldieg

  3 jaar geleden
  Nu nog zorgen voor een alcoholverbod op de campus.Er worden alcoholisten gekweekt onder Nederlands laatste hoop!
 • Frits

  3 jaar geleden
  Dat is zeker waar. Alcohol is een harddrug. Als alcohol nu als nieuwe drug op de markt zou komen zou het nooit toegelaten worden. Het is één van de meest verslavende en destructieve harddrugs die er in de roulatie zijn, en toch kun je het op iedere hoek van de straat kopen.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Stoppen met roken is een kwestie van karakter en willen.In tegenstelling tot harddrugs is roken lichamelijk nauwelijks verslavend. Binnen 2 weken is die verslaving weg, en blijft alleen de psychologische verslaving over. De gewoonte om te roken, en de zin in de sigaret is zo sterk dat mensen vaak toch weer beginnen.Mijn vader heeft 30 jaar lang een pakje per dag gerookt en is van de ene op de andere dag gestopt. Omdat hij dat wilde. Daarna heeft hij nooit meer een sigaret aangeraakt. Als je de wilskracht hebt, dan is stoppen eenvoudig. 
 1. Sylvia's vader stierf onverwacht aan corona: 'Hij was fit en wilde elk jaar Vierdaagse lopen’
  PREMIUM
  mijn mooiste vierdaagse
  1

  Sylvia's vader stierf onverwacht aan corona: 'Hij was fit en wilde elk jaar Vierdaagse lopen’

  Hij was vitaal, fit en toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven: wandelen. Ton Jacobs stelde zich ten doel om zich na zijn pensioen te storten op lopen en voortaan mee te doen met de Nijmeegse Vierdaagse. Maar de editie van 2019 werd zijn eerste én enige. Vorig jaar, aan het begin van de coronapandemie, overleed hij aan de gevolgen van een coronabesmetting.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.