Volledig scherm
Het Radboudumc in Nijmegen. © DG

Radboud wilde af van vertrekregeling

NIJMEGEN - De Stichting Katholieke Universiteit heeft vorig jaar nog geprobeerd onder de vertrekregeling uit te komen die het had afgesloten met bestuursvoorzitter Emile Lohman van het UMC St Radboud. Juristen stelden na onderzoek echter dat men gebonden was aan afspraken die daarover bij zijn aantreden zijn gemaakt.

Op grond daarvan ontving Lohman na zijn vertrek op 1 oktober 2011 tot 1 november 2012 652.000 euro bruto. Behalve het salaris dat ruim een jaar doorliep, betrof dit extra vergoedingen die Lohman heeft opgebouwd gedurende zijn dienstverband.

In de jaarrekening van 2011 wordt bij de kostenpost ‘Emile Lohman’ vanaf 1 oktober nog gerept van een adviesrol, maar hij heeft volgens een woordvoerster geen adviezen meer gegeven. „Hij was ‘adviseur met verlof’, zoals dat in 2006 al met hem was afgesproken. ”

Deze week berichtte De Gelderlander al eerder over de stevige vertrekregeling. Toen wilde het stichtingsbestuur van het UMC, verantwoordelijk voor de salarisafspraken, niet reageren. Woensdag kwam er alsnog een toelichting. Die verscheen op de interne website voor het UMC-personeel. ‘Omdat we ons kunnen voorstellen dat het bericht bij medewerkers tot verbazing kan leiden’, schrijft het stichtingsbestuur.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.