Fleur Jongepier.
Volledig scherm
PREMIUM
Fleur Jongepier. © Patrick Post

Radboudfilosoof zwijgt na twittertirade over zwijgcultuur en ‘regelrechte klootzakken met nul berouw’

UpdateUniversitair docent en filosoof Fleur Jongepier beschuldigt de Radboud Universiteit in Nijmegen in een stroom van twitterberichten van ‘een cultuur van zwijgen, wegkijken en het niet serieus nemen van melders van grensoverschrijdend gedrag’. De docent heeft haar conclusies getrokken en ontslag genomen.

38 reacties

 • Dave den Ouden

  2 maanden geleden
  @ P. Willemsen: leest u bijvoorbeeld het proefschrift van mevrouw Jongepier eens, en u zult moeten concluderen dat deze universitaire filosofie ook wetenschappelijk is, en dat er geenszins sprake is van, in uw woorden, "denkgebieden die elkaar niet verdragen".
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Paul Kemperman, wetenschap werkt altijd met vastgestelde en bewezen feiten, filosoferen heeft een element dat het vrije denken echt vrij maakt: geen begrenzing door bewezen feiten, omdat sommige zaken niet bewezen hoeven en kunnen worden.
 • Paul Kemperman

  2 maanden geleden
  @Pim Willemsen Waarom is dat zo volgens jou?
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Dave den Ouden, volgens mij zijn wetenschap en filosofie twee ‘denkgebieden’ die elkaar niet verdragen.
 • J le Blanc

  2 maanden geleden
  Dan was je docent filosofie en ben je niet in staat om iemand met een andere mening verbaal van repliek te dienen? Nee, weglopen als een verongelijkt klein kind. Wat een afgang! Ach, het is misschien van deze tijd. Iemand die een andere mening is toegedaan geef je geen weerwoord. Geen interessante discussie. Nee, je negeert ('cancelt') hem gewoon. Om dan, gekwetst als je meent te zijn, in de slachtofferrol te kunnen kruipen. En liefst je 'tegenstanders' compleet afbranden via social media...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen