Ties Eikendal, hoofd van de spoedeisende hulp van het Radboudumc.
Volledig scherm
PREMIUM
Ties Eikendal, hoofd van de spoedeisende hulp van het Radboudumc. © Radboudumc

Radboudumc had soms als enige ziekenhuis nog plek op de eerste hulp: ‘Het ging nét’

Bedden met patiënten die in de gang moeten wachten, verpleegkundigen die hun handen overvol hebben en ambulances die noodgedwongen naar een ander ziekenhuis rijden. Op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen kampten ze de afgelopen weken met grote drukte. ,,Wanneer het systeem omvalt? Weet ik niet. Maar we moeten wat doen.”

12 reacties

 • R Nobel

  2 maanden geleden
  Het zal best dat er teveel mensen naar de SPOEDEISENDE HULP komen. Daarom zit er vaak een huisartsenpost naast. Misschien kunnen we - inclusief de krant - eens ophouden met de SEH "eerste hulp" noemen. Er lopen in dit land honderdduizenden mensen met een *eerste hulp*-diploma rond. Mensen die zonodig in jouw lichaam mogen snijden en prikken of medicijnen mogen voorschrijven zijn een stuk dunner gezaaid..
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Henk Jansen,heeft Rutte in zijn eentje geregeerd? Had hij geen hulp van andere partijen nodig?
 • Stef Besoigne

  2 maanden geleden
  Als er nu een wat minder belastinggeld door de overheid in het buitenland wordt besteed blijft er misschien genoeg over voor onze eigen gezondheids- en ouderenzorg.
 • Bart Hoedemaker

  2 maanden geleden
  Ja en dit was ook met en voor corona al het probleem. CTB was alleen een verplaatsing van het werkelijke probleem.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Henk Jansen je vergeet dat veel politieke partijen de mensen naar de mond praten voor de verkiezingen, maar zo gauw er afgerekend moet worden, dan geven ze niet thuis. Het is niet alleen de huidige coalitie, maar het zijn ook de schreeuwers in de 2e kamer.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen