Een coronapatient wordt op zijn buik gedraaid op een intensive care-afdeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatient wordt op zijn buik gedraaid op een intensive care-afdeling. © Jeffrey Groeneweg

Radboudumc wil meteen boosterprik voor ouderen: ‘December is te laat, we kunnen niet meer wachten’

Begin meteen met het extra vaccineren van ouderen tegen corona, en niet pas in december, zoals nu het plan is. Die oproep doet Chantal Bleeker, hoogleraar uitbraken van infectieziekten en internist-infectioloog in het Radboudumc.

28 reacties

 • Mattie Veld

  3 weken geleden
  @Joost de oudere eist dat helemaal niet, goed lezen is ook een kunst.
 • Joost Achterberg

  3 weken geleden
  En zo sociaal is de Nederlandse oudere… eisen dat een 3e prik moet worden gegeven terwijl de helft van de wereldbevolking niet eens een eerste prik heeft gehad en bij bosjes sterft…………… ik vindt het treurig.
 • Jan Lamers

  3 weken geleden
  Wat is hier moeilijk aan? Behoor ook tot de risicogroep. Heb vanuit het CWZ een uitnodiging ontvangen op 15 oktober ‘21 voor een derde vaccinatie. Er zijn op de vaccinatielocaties vrije inloop tijden en heb op 20 oktober’21 zonder problemen mijn derde prik ontvangen. Stuur een ieder met een verhoogd risico zo’n brief en het is opgelost. Deze mensen zijn toch bij de hulpverlening (ziekenhuizen, huisartsen en en andere instanties)bekend. Alle ouderen en bejaarden zijn toch ook bekend. Aan de slag.
 • Wilma van Well

  3 weken geleden
  Allereerst; keep on the good work mevrouw Bleeker. En beste Joes, prik tegen polio wordt wel degelijk vaker gegeven. 4 keer als zuigeling, daarna met 4 en 9 jaar. Zit gewoon in het rijksvaccinatieprogramma.
 • Bernard Borgstein

  3 weken geleden
  Joes, Bij Polio,Difterie, Tetanus krijg je een serie van 5 vaccinaties. Daarna ben je beschermd voor ca. 10 jaar. In sommige landen (B en D) bieden ze na 10 jaar een booster aan. Iedere ziekte heeft een ander schema. Soms één vaccinatie je hele leven, soms een jaarlijks (griep). Er is nog nergens sprake van een 4e of 5e prik. Dat verzint u maar. De resutaten uit Israël met de derde prik zijn spectaculair. Hoe lang daarvan de bescherming aanhoudt is nu nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.