Volledig scherm
Voor een eerdere editie van de RAGweek maakten studenten een pikante kalender. © Daniëlle Bloemen

RAGweek 2019 haalt geld op voor Villa Pardoes en Plastic Soup Foundation

NIJMEGEN - Zieke kinderen op vakantie en minder plastic in de oceaan. Daarvoor halen studenten de komende editie van de RAGweek geld op. Dat heeft het bestuur van de studentenorganisatie bekend gemaakt. De actieweek is van 20 tot en met 27 februari.

De RAGweek is een jaarlijks evenement waarbij studentenverenigingen zoveel mogelijk activiteiten organiseren om geld op te halen voor het goede doel. Ieder jaar kiest het studentenbestuur twee nieuwe goede doelen uit. 

Even geen dokters

Alexander Currie, bestuurslid PR bij de RAGweek: ,,Vorig jaar heeft de RAGweek 26.000 euro opgehaald, daar willen we dit jaar natuurlijk overheen.'' De opbrengst wordt gelijk verdeeld over de twee goede doelen. 

Villa Pardoes, gelegen naast de Efteling, is een organisatie die zieke kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun familie een week vakantie geeft. Currie: ,,We hebben voor Villa Pardoes gekozen omdat we kinderen met een levensbedreigende ziekte de kans willen geven even niet in het ziekenhuis te zijn. Even weg van nare plekken zoals een oncologieafdeling.''

Platform tegen plastic

De Plastic Soup Foundation zet zich in om te voorkomen dat plastic over de hele wereld in de natuur belandt. Annemarie Nederhoed was vandaag namens de Plastic Soup Foundation in Nijmegen om studenten over haar organisatie te vertellen. Nederhoed: ,,Ik vind het superleuk dat studenten een week lang zo bewust met het onderwerp bezig zijn. Met het geld van de RAGweek gaan we een platform bouwen waarop we afvaldata verzamelen.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.