Volledig scherm
PREMIUM
Sinan met Rasim in Aleppo. © Sinan Can

Rasim uit Aleppo heeft niets en kan weinig. Maar hij gaf Sinans regisseur zijn middageten

column sinanJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn wijk Bottendaal, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Rasim, een opvallende jongen op het schoolplein.

Vanaf een balkon kijk ik naar de binnenplaats van een basisschooltje in Aleppo. De leerlingen krijgen gymles. Eén van de kinderen valt me op. Hij gebruikt alleen zijn rechterarm. En hij loopt wat moeilijk. Hij is wat ouder dan de anderen.

Wat me vooral opvalt, is dat het hem niet uit lijkt te maken dat hij niet zijn hele lichaam kan gebruiken. Hij helpt de kleintjes met zo veel liefde, dat hij kusjes en knuffels krijgt. Na de les begroet hij me. Hij steekt zijn rechterhand uit. ,,Rasim.’’

  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.