Het schoolgebouw aan de Vossenlaan in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schoolgebouw aan de Vossenlaan in Nijmegen. © Google Streetview

Rebellie in de Hazenkamp: ‘De burger wordt niet serieus genomen’

Kwestie van DirkIn de Dromedarisstraat snoeit een man zijn struiken in de voortuin. Hij knoopt een praatje aan met een buurvrouw over het weer, een postbode wordt vriendelijk begroet. Achter hem wandelt een groepje studenten van het naastgelegen roc over straat.

3 reacties

 • Erik van Lieshout

  2 maanden geleden
  Er moet ergens gebouwd worden, liever op een al bebouwde plek dan een stuk groen opofferen. Daarnaast komt Nijmegen tot 2030 dik 10.000 woningen tekort en tot 2040 zelfs bijna 15.000. Er moet gewoon gebouwd worden, het feit dat de gemeente eraan moet verdienen klopt deels. De gemeente moet kunnen blijven investeren en dat doet men grotendeels met de opbrengsten van grondverkopen. Zonder dit zou de gemeente al lang bankroet zijn geweest.
 • Carel Bögels

  2 maanden geleden
  Dat zeg je goed, plannen van een andere orde. Het was een school met leerlingen die huiswaarts gingen en tijdens de vakanties bleef het rustig in de wijk. Nu komt de project ontwikkelaar met zijn maximum verdienmodel om de hoek kijken. Het dient twee belangen maar niet het algemene belang maar de gemeentekas en de projectontwikkelaar! Ik weet dat er behoefte is naar woningen maar niet op die manier!
 • Dennis Hendrix

  2 maanden geleden
  Ach heden... De Hazenkamp... Waar voornamelijk dik verdienend Nijmegen woont. Nee daar mag geen appartementencomplex neergezet worden natuurlijk. Overal mag dat maar daar natuurlijk niet...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.