Volledig scherm
Woning van Danny M. in de Hegdambroek ligt aan een hofje met parkje en speeltuintje inclusief voetbalveldje. © Paul Rapp

Rechter: bedreigde Danny M. mag terug naar zijn woning

NIJMEGEN - De bedreigde Nijmegenaar Danny M. is per direct weer welkom in de stad Nijmegen. Dat oordeelt de bestuursrechter van de rechtbank in Arnhem. Tot donderdag 4 april is hij alleen nog niet welkom in zijn eigen straat. Vanaf die betreffende donderdag mag hij wel weer zijn eigen woning betrekken. Vorige zomer sloot burgemeester Bruls de woning van M., nadat er concrete aanwijzingen waren dat er een aanslag op zijn leven zou worden beraamd.

Daarmee zouden niet alleen hij en zijn gezin groot gevaar lopen, maar zou ook de veiligheid van de buurt in het geding komen. Behalve de sluiting van de woning kreeg M. een verbod om in Nijmegen te verblijven.

M. ging daartegen in beroep bij de rechter. Met succes: volgens de rechter is de maatregel van de gemeente te rechtvaardigen, alleen mag deze niet oneindig voortduren. Ook vindt de rechter de geografische reikwijdte van het gebiedsverbod - heel Nijmegen - te groot. De gemeente heeft inmiddels aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. 

Telefoonleverancier van de onderwereld

M. leverde in het verleden telefoons die niet te kraken zouden zijn. Deze vonden gretig aftrek in de onderwereld, wat hem de bijnaam 'de telefoonleverancier van de onderwereld’ opleverde. Uiteindelijk bleek dat de telefoons tóch te kraken zijn. Sindsdien is M. zijn leven niet zeker. 

In zijn straat zijn meerdere bewegingen waargenomen van verdachte figuren.  Ook is een woning in zijn straat eerder onder vuur genomen, hoewel niet vaststaat of die kogels voor Danny M. bedoeld waren. Op de oprit van Danny M. is wel een auto in brand gestoken.  
Maandagavond zijn buurtbewoners bijgepraat over de beslissing van de rechter door loco-burgemeester Harriët Tiemens.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.