Volledig scherm
Café de Fiets in Nijmegen, de ruiten zijn inmiddels afgeplakt met Sinterklaas-inpakpapier © DG/Stephen Friedrichs

Rechter: Café De Fiets en Tio Pepe blijven dicht

NIJMEGEN - De Nijmeegse horecazaken café De Fiets en tapasbar Tio Pepe blijven dicht. Dat heeft de rechtbank van Arnhem maandagmiddag besloten. Volgens de rechtbank is voldoende bewijs voor slecht levensgedrag van de bedrijfsleider en verstoring van de openbare orde in de twee zaken aan de Grotestraat.

Op basis van die twee gronden besloot de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls de horecavergunning van de eigenaresse van beide zaken, Marga Bubeck, in de trekken voor een periode van vijf jaar. Bubeck hoopte dat de rechtbank de beslissing zou terugdraaien, nu de bedrijfsleider - de veroorzaker van alle problemen - een stapje terug heeft gedaan.

Misdragen

De bedrijfsleider, die kampt met een alcoholprobleem, zou zich meermaals hebben misdragen. Zo gooide hij in café De Fiets met een bierglas naar een klant en pakte hij in Tio Pepe een tas af van een gast die weigerde te betalen. Ook constateerden ambtenaren van de gemeente tijdens een bezoek aan café De Fiets dat hij dronken achter de bar stond.

,,Weliswaar is hij inmiddels ontslagen, maar dat is pas gebeurd na de intrekking van de vergunning’’,  constateerde de rechter. Hij noemde de sluiting triest voor Bubeck: ,,Zij heeft stappen ondernomen, zich zorgen gemaakt om de bedrijfsleider. Maar in korte tijd hebben zoveel incidenten voorgedaan, dat intrekking van de vergunning te rechtvaardigen is.” 

Doorstart

Bubeck hoopte op een doorstart van de twee zaken, zonder de bedrijfsleider.  De gemeentejurist liet al weten daar een hard hoofd in te hebben. ,,Hij en Bubeck zijn innig met elkaar verweven, zowel zakelijk als privé. En daarbij is inmiddels overduidelijk gebleken dat hij over Bubeck heenwalst.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.