Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige kantoorvilla's aan de St. Canisiussingel in Nijmegen. Hier wonen nu zo'n 130 studenten. © Bert Beelen

Rechter fluit Nijmegen terug: Ton Hendriks mag pand aan 130 studenten verhuren

NIJMEGEN - In een rechtszaak over een vergunning over de huisvesting van 130 studenten in voormalige kantoorvilla’s aan de St. Canisiussingel 19 ABC in Nijmegen, is de gemeente teruggefloten.

Volledig scherm
Een kijkje in de voormalige statige kantoorvilla’s die nu onderdak bieden aan 130 studenten. © Bert Beelen

De Nijmeegse pandeigenaar Ton Hendriks mag de 130 kamers in de voormalige kantoorvilla’s verhuren aan studenten. Hij heeft daarover een rechtszaak gewonnen die hij tegen de gemeente Nijmegen had aangespannen.

De gemeente had eerder wel een vergunning verleend. Daarover kwamen klachten uit de buurt. Want, stellen de bewoners, huisvesting van 130 studenten leidt tot onevenredige hinder. De gemeente trok de vergunning daarop in, waarna Hendriks in beroep ging. 

De gemeente Nijmegen deed een leefbaarheidsonderzoek, waarbij werd gekeken naar kamerbewoning in een straal van honderd meter rond de panden, de parkeerdruk, de klachten uit de buurt en observaties van wijkagent en wijkmanager. Die laatste concludeerde dat er al behoorlijk wat geluidsklachten zijn. ‘In een groot pand is er minder sociale controle en de kans op overlast is dus groter’, aldus de gemeente. Op basis daarvan oordeelde Nijmegen dat sprake is van ‘onevenredige hinder’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.