Hugo Bos voert acte bij de bios in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos voert acte bij de bios in Arnhem. © DG

Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen. 

22 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Zo zo, meneer Bos is beledigd omdat er in een film iets te zien is dat beledigend is. Tjonge. In het echt zijn heel veel kinderen sexueel misbruikt en vermoord binnen de RK kerk, waar hij toe behoort. Daar hoor ik nu niets over van meneer Bos. Ophef over fictie, maar over de keiharde realiteit van de RK kerk hoor ik hem niet. Nogal selectief.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Deze meneer leeft in het verleden, volgens mij komt er ook nog een film over de misstanden in de kerk, dus maak je borst maar nat.
 • petra damme

  1 maand geleden
  kinder misbruik mag wel deze film mag niet ?? mijn oma was een katholieke gelovige vlak voor haar dood zei ze “de kerk kan mijn gestolen worden het is een raar zaakje zij wist wel meer is ook niet binnen de kerk begraven. vandaar dat de kerken sluiten
 • Peter Daanen

  1 maand geleden
  Als je als goede katholiek nou gewoon deze film niet bekijkt, kun je ook niet beledigd worden. Dat scheelt een hoop gedoe. Zo kom ik al tijden niet meer in de kerk, tenzij het echt niet anders kan.
 • Mark van S.

  1 maand geleden
  Als 'Onze Lieve Vrouwe' zich beledigd voelt, moet ze zelf haar stem laten horen. I On topic: deze rechtse katholieken zijn katholiek-extremisten.
 1. Eerste succesje sit-in Dominicus is binnen: ‘Komende donderdag gesprek’
  PREMIUM
  update
  4

  Eerste succesje sit-in Dominicus is binnen: ‘Komende donderdag gesprek’

  NIJMEGEN - Zo’n honderd leerlingen van het Dominicus College en de Monnikskap houden sinds dinsdagochtend een sit-in in de aula van hun school aan de Energieweg in Nijmegen. Door niet naar de les te gaan maar spelletjes te spelen met elkaar, protesteren leerlingen tegen de voorgenomen sluiting van hun school. Het eerste succesje is inmiddels geboekt: het college van bestuur heeft toegezegd komende donderdag met de leerlingen in gesprek te gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.