Hugo Bos voert acte bij de bios in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos voert acte bij de bios in Arnhem. © DG

Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen. 

22 reacties

 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Zo zo, meneer Bos is beledigd omdat er in een film iets te zien is dat beledigend is. Tjonge. In het echt zijn heel veel kinderen sexueel misbruikt en vermoord binnen de RK kerk, waar hij toe behoort. Daar hoor ik nu niets over van meneer Bos. Ophef over fictie, maar over de keiharde realiteit van de RK kerk hoor ik hem niet. Nogal selectief.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Deze meneer leeft in het verleden, volgens mij komt er ook nog een film over de misstanden in de kerk, dus maak je borst maar nat.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  kinder misbruik mag wel deze film mag niet ?? mijn oma was een katholieke gelovige vlak voor haar dood zei ze “de kerk kan mijn gestolen worden het is een raar zaakje zij wist wel meer is ook niet binnen de kerk begraven. vandaar dat de kerken sluiten
 • Peter Daanen

  1 jaar geleden
  Als je als goede katholiek nou gewoon deze film niet bekijkt, kun je ook niet beledigd worden. Dat scheelt een hoop gedoe. Zo kom ik al tijden niet meer in de kerk, tenzij het echt niet anders kan.
 • Mark van S.

  1 jaar geleden
  Als 'Onze Lieve Vrouwe' zich beledigd voelt, moet ze zelf haar stem laten horen. I On topic: deze rechtse katholieken zijn katholiek-extremisten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen