Volledig scherm
Foto ter illustratie © Marcelle Davidse

Reclame maakt poepen en plassen op openbaar toilet goedkoop

NIJMEGEN - Zo'n 300 euro per toiletbezoek. Dat is de prijs die mensen met hoge nood eigenlijk zouden moeten betalen als ze gebruik maken van een van de drie openbare toiletten in Nijmegen. Toch hoeven ze er maar één muntje in te gooien, omdat uitbater JC Deceaux het niet moet hebben van de toiletbezoeken. Die verdient het geld met de reclame die aan de buitenkant is bevestigd. 

In Nijmegen zijn momenteel drie openbare toiletten van de firma JC Deceaux, zogenoemde sanisettes, waar iedereen tegen betaling 24 uur per dag terechtkan. Die staan aan de Bisschop Hamerstraat, Mariënburg en in winkelcentrum Zwanenveld. ,,Daar wordt relatief weinig gebruik van gemaakt, onder meer omdat veel mensen ze niet herkennen”, zegt de gemeentewoordvoerster. ,,Ze zien er uit als reclamezuilen en hebben ook nog eens een schutkleur.”

Schutkleur

Die toiletten zijn ook vooral bestemd voor reclame-uitingen, JC Decaux betaalt er jaarlijks een bedrag voor aan de gemeente Nijmegen. Maar van het toiletbezoek moet het bedrijf het dus zeker niet hebben. Per toiletbezoek zou er dan heel veel geld bij moeten. ,,Ongeveer 300 euro per bezoek, zo hebben we wel eens gehoord”, zegt wethouder Bert Velthuis.

Er komen ook nieuwe bij, volgens de woordvoerster, maar hoeveel en waar is nog niet duidelijk. De sanisette van Mariënburg verhuist in ieder geval naar elders. Die nieuwe plek is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.