Rector magnificus’Han van Krieken tijdens de opening van het vorige academisch jaar.
Volledig scherm
Rector magnificus’Han van Krieken tijdens de opening van het vorige academisch jaar. © Gerard Verschooten

Rector magnificus Radboud Universiteit: xtc-gebruik studenten zorgelijk, onderzoek is nodig

NIJMEGEN - Hoe makkelijk studenten een xtc-pil slikken en hoe weinig ze weten van de bijwerkingen van synthetische drugs is zorgelijk, zegt rector magnificus Han van Krieken van de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

44 reacties

 • Twan

  2 jaar geleden
  Dat het vroeger ook gebeurde wil niet zeggen dat het goed is. Wij hadden vroeger (1980-1986) op de middelbare school een kroeg, gerund door de leerlingen. Ook gingen wij in de vrije tussenuren een biljartje leggen en een biertje drinken. Leraren en leerlingen mochten roken in de klas (in mijn 2e jaar alleen nog de leraren en het jaar daarop ook zij niet meer) en er waren condoomautomaten op de toiletten! Om nou te zeggen dat dit allemaal oké is en dat ik daarom nu niet mag ageren tegen dit excessieve gebruik en het betutteling is, is natuurlijk onzin.
 • Lentje

  2 jaar geleden
  Het is vooral zorgelijk dat zoveel mensen (jong en oud) blijkbaar alleen maar kunnen ontspannen / recreeren met een pil, snuif, borrel, gas of wat dan ook achter de kiezen.
 • Frits

  2 jaar geleden
  Dus wij moeten ons beleid aanpassen omdat ouders van buitenlandse studenten er iets van vinden?
 • Frits

  2 jaar geleden
  Je weet niet wat je binnen krijgt, omdat het illegaal geproduceerd wordt.Als het legaal geproduceerd en geanalyseerd mag worden, dan weet je wel precies wat je binnen krijgt. 
 • Frits

  2 jaar geleden
  Waarom schrijf je alcohol/drugs?Alcohol IS een drug.
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.