Han van Krieken.
Volledig scherm
Han van Krieken. © Gerard Verschooten

Rector vindt dat studenten naast Engels ook Duits moeten kunnen

NIJMEGEN - Nederlandse studenten van de Radboud Universiteit zouden naast Engels ook de Duitse taal machtig moeten zijn. Dat vindt de onderwijsbaas van de universiteit,  rector magnificus Han van Krieken.

12 reacties

 • KRR

  5 jaar geleden
  Oh, dan heb ik het verkeerd opgevat. Ik dacht dat "u durft" meer bedoeld was dat je het niet eens was. Excuses.
 • KRR

  5 jaar geleden
  Kan je misschien wat meer inhoud geven waarom je het niet eens bent met mijn betoog?
 • VL

  5 jaar geleden
  Het gaat er om dat studenten zich hebben ingeschreven voor een Nederlandse studie, die 2000 euro per jaar kost, waarna de colleges zonder pardon van de ene op de andere dag in het "Engels" worden gegeven. Wanneer je je kon inschrijven kon je nadrukkelijk kiezen voor de Engelse of de Nederlandse variant van de studie. De Radboud belooft iets ten tijde van de inschrijvingen, maar maakt het niet waar. 
 • anneb

  5 jaar geleden
  Het zou nog handiger en intellectueler zijn als studenten Spaans (zeer grote taal), Italiaans (dichtst bij klassiek Latijn en veel Europese sprekers), Russisch (de grootste slavische taal in Europa) en Mandarijn (meeste sprekers) zouden kennen. 
 • D. Korf

  5 jaar geleden
  Zou het niet logischer zijn als studenten die in het buitenland studeren, de taal van het studieland leren. Dat is ook nog van nut op straat, in winkels, enz.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen