Volledig scherm
Ook geen stroom op de verkeerslichten op het Traianusplein in Nijmegen. © Bert Beelen

Regio Nijmegen heeft weer stroom na grote storing door kapot trafostation

updateNIJMEGEN - Delen van Nijmegen en dorpen in de omgeving van de stad zijn vanmiddag rond 16.00 uur getroffen door een grote stroomstoring veroorzaakt door een defect in een transformatorstation. Volgens netbeheerder Liander hadden tot 10.000 woningen geen stroom. De getroffen huishoudens kregen vanaf 16.20 gefaseerd wel weer stroom, waardoor iedereen rond 16.30 uur weer elektriciteit had.  

Niet alleen grote delen van Nijmegen, maar ook (gedeeltes van) Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Leuth, Weurt en Heilig Landstichting zaten ongeveer een kwartier zonder elektriciteit. 

Het uitgevallen transformatorstation voedt een deel van Nijmegen en omliggende dorpen. Stroom werd via andere stations omgeleid. Op de website van de netbeheerder is te lezen welke gebieden precies zonder stroom zaten. De precieze oorzaak van de storing in het transformatorstation is niet bekend. 

Het duurde wat langer voordat alle stoplichten het weer doen in de regio. Dit komt volgens Liander doordat het even duurt voordat deze weer gereset zijn. 

Een 'stroom’ aan ludieke berichten vulde tijdens de storing de sociale media:

Volledig scherm
© ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.