Lege straten in de Arnhemse binnenstad door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege straten in de Arnhemse binnenstad door corona. © Rolf Hensel

Regionale economie krijgt harde klappen door corona: duizenden zzp’ers al in geldnood

ARNHEM/ NIJMEGEN - De regionale economie krijgt harde klappen door het coronavirus. Nu al kloppen duizenden zelfstandige ondernemers aan voor bijstand. Zij zijn getroffen door het coronavirus en hebben snel geld nodig.

12 reacties

 • Jansen

  2 jaar geleden
  Zou de hr Zomers zich het lot van anderen een beetje aantrekken, misschien?
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Redelijk simpel. Degene die een uitstekend uurloon vragen (en dus blijkbaar ook verdienen) leven ook op deze voet. Die auto is duur, de hypotheek ook. Waarom zouden zij minder recht hebben op deze uitkering nu zij helemaal niks meer verdienen? 
 • ARRA

  2 jaar geleden
  Zelf heb ik ook minder rooskleurige tijden meegemaakt. Voor een goed inzicht in de financiële situatie van eenieder zie ik graag overzichten van de inkomsten en uitgaven over een geheel jaar. 
 • Wilfred Geen_nee

  2 jaar geleden
  Er zijn ondernemers die net rond kunnen komen, die hebben niet de mogelijkheid gehad om een buffer aan te leggen. En er zijn ook veel succesvolle ondernemers die het geld flink hebben laten waaien ipv bufferen. Allen worden geraakt. Dit is niet de eerste crisis waar ze door geraakt worden, echter zou ik de succesvolle ondernemers wel aanraden eens te leren hiervan. 
 • Bndnstd

  2 jaar geleden
  Als je van je inkomen niet kunt sparen en in het dagelijks leven de broeksriem al aantrekt om te overleven, hoge huur, zorgkosten, dan is een buffer niet zo maar aan te leggen. Maar ik begrijp best dat  mensen de situatie van slechtbetaalden niet kunnen invoelen, je moet het zelf meemaken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.