Opgravingen door archeologen van de gemeente Nijmegen op de plek waar een nieuwe woontoren komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Opgravingen door archeologen van de gemeente Nijmegen op de plek waar een nieuwe woontoren komt. © gemeente Nijmegen

Resten Romeins gebouw ontdekt op de plek waar straks een nieuwe Nijmeegse woontoren staat

NIJMEGEN - Op de plek waar de komende jaren een van Nijmegens nieuwe woontorens verrijst, hebben archeologen de funderingen van een Romeins gebouw ontdekt. Wat het precies is geweest is, is nog onduidelijk. Maar het is te groot om voor een doorsnee Romeins appartement door te gaan.

9 reacties

 • Pedro Kantor

  12 maanden geleden
  @Pim Wilemsem: Er zijn genoeg steden waar niks te doen is en geen hond komt behalve die daar wonen. Als dat uw ambitie is, prima, maar Nijmegen is niet zo'n stad. Zonder de universiteit of de 4-Daagse zouden wij gelijk Doetinchem of Oss zijn. En wat goed is voor de middenstand is ook goed voor de stad als geheel, want dat betekent ook meer inkomsten voor de gemeente. En die heeft nu al elke cent nodig. En ja, van mij mag Nijmegen echt beter op de kaart. Liever Volendam aan de Waal dan Doetinchem
 • Pim Willemsen

  12 maanden geleden
  @Pedro Kantor, u denkt dat het streven naar ‘toeristische trekpleister’ een goed idee is? De gesel van deze tijd zijn juist de hordes dagjesmensen en andere bezoekers die in touringcars aankomen, drukte, vervuiling, vervreemding. De middenstand wrijft in de handen, maar oorspronkelijke bewoners zien al die gekkigheid met lede ogen aan. Wilt u van Nijmegen een tweede Volendam maken?
 • Teun van Wijk

  12 maanden geleden
  Zelfs hierover kan vooral gemopperd worden. Complimenten voor de zuurgraad. Het staat er duidelijk, t is rommel, wat resten die al lang geleden gesloopt zijn. Archeologisch park, grote grap.
 • Pedro Kantor

  12 maanden geleden
  Voor wat zich de oudste stad van Nederland noemt wordt er verbazingwekkend slordig met haar oude erfgoed omgesprongen. Geen wonder dat je het bijna met een vergrootglas moet zoeken en waarom Nijmegen geen toeristische trekpleister is. Des te belachelijker dat ze niet eens uitzoeken wat er lag want er moet weer een nieuwe hipstertoren overheen komen. Korte termijn geld gaat weer voor. Weer zo'n wegwerpgebouw waar iedereen blij is als het over een paar decennia weer tegen de vlakte gaat.
 • Mark Pier

  12 maanden geleden
  Mee eens Johan, enige nadeel hier in Nijmegen is ,waar je ook een schop in de grond zet er 99 van de 100 keer wel een archeologische vondst wordt gedaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.