Volledig scherm
Geen rookpluim boven de voormalige Electrabel door een storing. Foto: Hai Voeten/DG

Reuzenrotor gebroken: stroomfabriek Nijmegen staat stil

NIJMEGEN - De energiecentrale GDF SUEZ (Electrabel) in Nijmegen kan door een storing voorlopig geen stroom produceren. Een reuzenrotor uit een generator van de elektriciteitsfabriek heeft het woensdag begeven en moet worden vervangen.

Dat is een intensieve klus. Een reserverotor ligt bij een andere locatie van het moederbedrijf in Harculo opgeslagen. Daarvandaan moet de rotor naar Nijmegen komen. Een speciaal transport is nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Als het onderdeel is gearriveerd, kunnen de technici de bestaande rotor vervangen.

Begin juli
De hele klus zou begin juli geklaard moeten zijn. Volgens een woordvoerder zou dan de centrale weer moeten kunnen werken. Helemaal zeker is dat niet.

Vorig jaar werd de centrale getroffen door een explosie waarna een ingrijpende reparatie nodig was.

Sluiten
De energiecentrale gaat over enkele jaren sluiten, zo werd onlangs bekend. Tot die tijd moet de fabriek toch worden onderhouden.

  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.