Rianca Schoenmakers bij het familiegraf dat is leeggeroofd.
Volledig scherm
PREMIUM
Rianca Schoenmakers bij het familiegraf dat is leeggeroofd. © Foto: Bert Beelen

Rianca start petitie tegen grafroof op begraafplaats Jonkerbos: ‘Het kan zo niet langer’

NIJMEGEN - Er moet zo snel mogelijk meer beveiliging komen om plunderingen op de Nijmeegse begraafplaats Jonkerbos tegen te gaan. Dat vindt gedupeerde Rianca Schoenmakers, die een online handtekeningenactie is gestart om de diefstallen op het kerkhof een halt toe te roepen. 

8 reacties

 • Mylene Robberts

  2 maanden geleden
  Stelen is altijd de laagste vorm van criminaliteit, maar besef even hoe laag iemand zichzelf moet voelen om zoiets te gaan doen? ik weet dat over de grens zulke diefstallen een 'specialiteit'zijn van de arbeidsmigranten, die zich ineens ver van hus gestrand vinden zonder geld om naar huis te komen of zonder iemand die ze daar mist. Leg de verantwoordelijkheid neer bij de 'werkgevers' die zulke hopeloze gevallen hierheen halen om ze een paar maanden uit te buiten.
 • MARCO Durinck

  2 maanden geleden
  Al die gejatte spullen worden bij een metalen handel ingeleverd... zien die dan niet dat dit geen 'afval' is .
 • Theo van Hees

  2 maanden geleden
  Je kunt er allemaal een andere mening over hebben maar je bent toch enorm gezakt binnen de samenleving als je dit gaat doen!!!! Een woord SCHANDALIG.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Er wordt wel eens gezegd dat de gelegenheid de dief maakt. Ook met afgesloten poorten en camera's zullen begraafplaatsen bezocht kunnen worden. Zeker op afgelegen plaatsen. Voor menige dief is niets heilig wat verkoopbaar is. Ben je dan ook niet een beetje eigenwijs, indien je anno 2022 bronzen, koperen en andere artikelen van waarde op een begraafplaats plaatst?
 • Han Winters

  2 maanden geleden
  Nogmaals, indien de poort die toegang biedt tot de begraafplaats niet op slot kan lijkt mij toch de verantwoordelijkheid van de begraafplaats. Als mijn voordeur grenst aan de gemeentestoep en ik laat de deur openstaat dan kan ik ook niet de gemeente verantwoordelijk stellen als er bij mij iets gestolen wordt in huis. Zet er dan maar een hek achter de poort als het crematorium bizar genoeg het laat afweten!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen