Rien de Böck lijdt aan long-Covid: hij ligt zo'n 20 uur per dag op bed. Hij is pas vader geworden. ,, Ik kan wel veel minder betrokken zijn bij onze dochter dan ik zou willen. Het lukt me fysiek gewoon niet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Rien de Böck lijdt aan long-Covid: hij ligt zo'n 20 uur per dag op bed. Hij is pas vader geworden. ,, Ik kan wel veel minder betrokken zijn bij onze dochter dan ik zou willen. Het lukt me fysiek gewoon niet.” © eigen foto

Rien (31) kan bijna niks meer door long covid: ‘Soms weet ik niet eens meer wie ik ben’

Vergeet Ons Niet Ernst. De naam van de groep die onder meer strijd voor meer aandacht voor longcovidpatiënten is veelzeggend: ze voelen zich niet gezien, genegeerd vaak zelfs. Dat de Eerste Kamer nu een fonds wil voor verpleegkundigen die door corona langdurig klachten hebben, ziet de groep als een goed eerste signaal.

4 reacties

 • M. Angel

  2 maanden geleden
  Voor iedereen die het nog niet snapt. De "Long" in long covid staat voor het Engelse woord "langdurig" en niet voor longen. Langdurige aanhoudende klachten en met pech chronisch als ze niet gaan beginnen met de oplossing vinden. Kijk ook bij: Q-koorts vermoeidheidssyndroom, ME / CVS en andere ziektes die zijn begonnen uit een virus maar verwaarloosd zijn in onze medische wereld. Neem dit soort ziektes nou eens serieus!
 • J.L. Gaertner Duineveld

  2 maanden geleden
  Er zijn ook veel verzorgenden slachtoffer van Long COVID. Of slaan ze hen nu weer over net als bij de uitdeling van beschermings middelen in het begin van de pandemie? Tja, slechts de verzorgenden, die belangeloos in de verpleeghuizen aan het front hebben gestaan….
 • Mark Kersten

  2 maanden geleden
  Dit is inderdaad zeer ernstig, ik heb zelf ook long COVID gehad, heb wel ingeleverd, heb gelukkig wel m’n werk weer op kunnen pakken. Voor meneer is dit toch ‘n heel ander verhaal geworden, en dan nog met ‘n kleine dochter. Dit moet wel erkend worden, heel veel sterkte en hopelijk dat het toch ooit wat beter wordt.
 • M. v.d. Kaa

  2 maanden geleden
  In Duitsland zijn de cijfers wat betreft Corona niet anders dan hier. Ergo, mondkapjes dragen niet bij aan het voorkomen van Corona.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen