Volledig scherm
© ANP XTRA

Rij toch voorzichtig, zegt Nijmegen: gevaarlijk rijgedrag zorgt voor alleen maar meer fileleed

NIJMEGEN - Rij toch wat voorzichtiger, zeggen verkeersdeskundigen van de gemeente Nijmegen. Ze doen een dringend beroep op automobilisten gevaarlijk verkeersgedrag te vermijden. Geconstateerd wordt dat automobilisten door de extra drukte in de stad vaker door rood rijden, keren op de weg en kruispunten blokkeren. 

Volgens de gemeentelijk woordvoerder leidt dit gedrag alleen meer tot meer fileleed en gevaar. ,,We constateren dat veel meer automobilisten door diep oranje rijden of keren op een drukke weg. Maar dat zorgt alleen maar voor extra oponthoud’’, zo luidt de waarschuwing. 

De werkzaamheden aan de Waalbrug leidden ook vanochtend weer tot lange files. Vanuit Ubbergen richting brug, maar ook op de Prins Mauritssingel richting Lent. Ook op de Marialaan richting centrum liep het vast, met name door vrachtverkeer dat via de Oversteek alsnog de weg naar het stadscentrum zocht. 

Flinke files verwacht

Ook in de avondspits worden weer flinke files verwacht, ook op de singels. ,,De drukte wordt  nog eens vergroot door het zoekgedrag van de automobilisten naar alternatieve routes’’, stelt de gemeentelijk woordvoerder. ,,Maar die alternatieven zijn er niet, anders dan de fiets of het openbaar vervoer. We hopen dat mensen daarvoor zullen gaan kiezen.’’

De gemeente zegt de verkeersstromen intensief te monitoren en daar waar nodig de afstemming van de VRI's, de verkeersregelinstallaties, te verbeteren. ,,We zitten pas op dag twee dus het is voor iedereen nog een kwestie van wennen aan de nieuwe situatie. Maar dat het zeker stad uitwaarts behelpen zal blijven, staat wel vast. Wat we ook proberen, de hoeveelheid asfalt in de stad blijft hetzelfde.’’   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.