RIVM kraakt onderzoek laag coronarisico bij evenementen: ‘OMT gaat verder dan een opgeduikeld wetenschappelijk artikeltje’


VideoNIJMEGEN - Onderzoekers van een aan de Nijmeegse Radbouduniversiteit gelieerd onderzoeksteam, in opdracht van concertorganisator Mojo, stellen dat evenementen in de buitenlucht niet voor een grote verspreiding van het coronavirus zorgen. Dit is wat de onderzoekers zeggen en dit is wat het RIVM ervan vindt. 

36 reacties

 • Kaatje

  7 maanden geleden
  Er is inderdaad een verschil tussen binnen en buiten, ondanks dat houd ik zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand, kleine moeite en waarom zou je risico willen lopen? Er zijn immers wel gevallen bekent waarbij mensen buiten het virus hebben opgelopen, ik zorg er sowieso voor dat ik buiten drukke plekken mijd. Ik had het ook liever anders gezien! Ik denk dat mondkapjes wel nut hebben als je ze op de juiste manier gebruikt!
 • de heer J. Zomers (68)

  7 maanden geleden
  Nu met de tweede golf... het eerste wat de landen doen is het mondkapje verplicht stellen.Fout - helemaal fout.Jaap van Dissel van het RIVM zegt - mondkapje is een schijnveiligheid, hij heeft gelijk.Belangrijk is dat je frisse buitenlucht inademt, door het mondkapje adem je de dingen die zich in het  masker nestelen zoals... stofdeeltjes, bacteriën en het virus.Er zijn mensen die dragen 3-4 dagen hetzelfde masker - kassa, bingo.
 • de heer J. Zomers (68)

  7 maanden geleden
  Er zijn mensen die dragen 3-4 dagen hetzelfde mondkapje... intussen nestelen zich stofdeeltjes, bacteriën en het virus in je masker. In feite loop je jezelf te besmetten. In België is het dragen van mondkapjes sinds juli verplicht, in winkels en ook op straat - blijkt dat het aantal besmettingen daar hoger is dan in Nederland.
 • de heer J. Zomers (68)

  7 maanden geleden
  Er is een GROOT verschil tussen binnen en buiten.Binnen heb je stilstaande lucht en dat is kaasje voor het virus, het virus blijft daar hangen... denk aan de vele besmettingen in Brabant tijdens carnaval in zalen en cafés.Buiten heb je windstroom met frisse luchtcirculatie, de kans op besmetting is aanzienlijk minder... denk aan de 5000 mensen dicht bij elkaar op de Dam, niemand besmet.Voor buiten is de 1,5 meter niet nodig.   
 • tgm beuningen

  7 maanden geleden
  Yep, brood en spelen. Snap het wel, alleen brood is ook niet alles. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.