* Aantal coronabesmettingen volgens het RIVM per gemeente in deze regio, sinds 3 maart. Beter zien? Klik hier voor de desktopversie

RIVM: Nijmegen telt wéér meeste nieuwe coronapatiënten, bijna verdubbeling in Culemborg en Doetinchem

NIJMEGEN - Het bevestigde aantal inwoners met corona is opnieuw het hardst gestegen in Nijmegen. In de Waalstad zijn sinds woensdag 14 nieuwe besmettingen ontdekt, waardoor het totaal daar nu op 122 staat. In Culemborg en Doetinchem is sprake van bijna een verdubbeling van de hoeveelheid patiënten.

Culemborg telt nu 14 bevestigde besmettingen, waar dat er woensdag nog 8 waren. Doetinchem steeg van 10 naar 17. Opvallend is dat Renswoude nog steeds geen vastgestelde patiënten kent.

Het coronatestcentrum voor medewerkers van het Radboudumc in Nijmegen.
Volledig scherm
Het coronatestcentrum voor medewerkers van het Radboudumc in Nijmegen. © Paul Rapp

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Relatief gezien is Berg en Dal nog steeds een van de gemeenten in deze regio die het hardst wordt getroffen door het coronavirus. Het aantal besmettingen steeg van 37 naar 43. In Overbetuwe (van 38 naar 44) en Wijchen (van 24 naar 30) nam dat ook toe met zes patiënten.

Eerder vandaag werd al bekend dat in de voorbije dagen twee inwoners van de gemeente Beuningen zijn overleden door corona.

Arnhem telt nu meer dan 30 besmettingen

Buiten de omgeving van Nijmegen was in Arnhem sprake van de grootste stijging. Waar het aantal vastgestelde besmettingen daar woensdag nog 25 bedroeg, ligt die hoeveelheid nu op 34

Buurgemeente Renkum leek aan het begin van de coronacrisis uit te groeien tot een brandhaard, maar daar kwamen ‘slechts’ twee nieuwe gevallen bij. Dat brengt het totaal op 14.

In andere grotere plaatsen als Ede (van 26 naar 33) en Tiel (14 naar 20) was ook sprake van een behoorlijke toename.

Alles bij elkaar zijn zeker 643 mensen in de regio besmet geweest met corona, iets minder dan honderd meer dan woensdag. De landelijke teller staat op 7431. Inmiddels zijn 434 mensen uit ons land bewezen gestorven aan corona.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.