Volledig scherm
PREMIUM
RN7-directeur Raymond Janssen in de studio in Nijmegen. © Bert Beelen

RN7: Lokale omroepen moeten fuseren tot streekomroep maar (nog) niet iedereen wil mee

NIJMEGEN - RN7 moet de streekomroep worden van Nijmegen en alle gemeenten daaromheen. Maar het is lastig om alle lokale omroepen binnen te halen, merkt Raymond Janssen. Beuningen, Druten, Over-Betuwe en Wijchen zijn aangehaakt; Berg en Dal, Heumen en Mook & Middelaar nog niet.

De lokale omroepen moeten professioneler worden en de rijksoverheid wil duidelijker in beeld hebben hoeveel subsidiegeld ernaartoe vloeit. Daarom is enkele jaren geleden een masterplan gelanceerd waarbij het medialandschap anders verdeeld wordt. Van de 280 lokale omroepen moeten er zo'n 80 streekomroepen overblijven. Fuseren is dus het parool.

In de regio Nijmegen zouden de stad en de gemeenten Wijchen, Beuningen, Druten, Berg en Dal, Heumen en Mook & Middelaar met z'n zevenen een gezamenlijke streekomroep moeten krijgen. Vandaar RN7.

Voorlopig heeft RN7 vanuit Nijmegen vier andere andere gemeenten binnen gehengeld: Druten, Beuningen, Over-Betuwe en, sinds kort, Wijchen. Er wordt een verhuizing voorbereid naar de Wijchenseweg, voor meer ruimte en om wat centraler in het gebied te zitten.

Directeur en hoofdredacteur Raymond Janssen legt graag uit waarom de traditionele lokale omroepen niet meer aan de strenge eisen van de overheid kan voldoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.