Volledig scherm
Redacteur Rob Jaspers bij de Pannenkoekenboot op de Nijmeegse Waalkade. © Bert Beelen

Rob Jaspers begint weer met Waaltochten

NIJMEGEN -  Redacteur Rob Jaspers vaart binnenkort weer enkele malen met de Pannenkoekenboot vanaf de Nijmeegse Waalkade.

De Waal blijft altijd spannend. Deze snelweg onder de binnenvaartwegen is nooit hetzelfde. Een blik vanaf een schip op de polders is ook altijd verrassend. 

Jaspers geeft dan niet alleen uitleg over het rivierpark bij Lent (onlangs kreeg dit project nog de Bouwprijs 2017), maar ook over de nieuwe geul die nu gegraven wordt in de Stadswaard in de Ooijpolder. Een geul die vooral bedoeld is om deze uiterwaarden ‘spannender’ te maken voor recreanten. Uiteraard komen ook de jongste plannen voor de versteviging van de Betuwse dijken op de Waaltocht aan de orde.

Oprukkende nieuwbouw

Jaspers staat ook stil bij de oprukkende nieuwbouw aan Waalfront-West, de aanpassingen in de Beuningse uiterwaarden, de omvorming van het grindgat Oosterhoutse Waarden tot natuurgebied en de komende veranderingen rond de elektriciteitscentrale aan de kop van het Maas-Waalkanaal. Daarnaast staat besteed hij aandacht aan de historie van de Waaloevers.

De nieuwe Waaltochten van de Gelderlander zijn zaterdag 1 april en zondag 2 april, beide malen om 11 uur, en op donderdag 6 april om 17.30 uur. 

Meer info vindt u op de website van de Pannenkoekenboot en via 024-3601262 (werkdagen 10.00 tot 17.00 uur). Prijs: 10 euro. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.