Rob Seveke. Duidenden studenten werkten voor zijn evenementenuitzendbureau dat door corona failliet ging. Nu maakt Eventure een rentree.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Seveke. Duidenden studenten werkten voor zijn evenementenuitzendbureau dat door corona failliet ging. Nu maakt Eventure een rentree. © Paul Rapp

Rob’s Eventure ging als eerste Nijmeegse bedrijf ten onder aan corona, maar maakt comeback: ‘Schulden zijn afgehandeld’

NIJMEGEN - Het was een twijfelachtige eer. Evenementenuitzendbureau Eventure ging als eerste Nijmeegse bedrijf kopje onder in de coronacrisis. Maar nu is er een nieuwe primeur. Het bedrijf van Rob Seveke (60) herrijst als een van de eersten uit de as van de lockdown. ,,De schulden zijn afgehandeld, ik wil weer de festivalwereld in.”

4 reacties

 • Harry Nak

  2 jaar geleden
  Leuke vent en slimme gozer. Op tijd gestopt en op tijd weer begonnen. Succes!
 • Wil Kaap

  2 jaar geleden
  Bij een faillissement, ook hier blijkbaar, zijn de schuldeisers altijd de klos en blijven met een vordering achter. Hier zitten ook vaak zzp ers tussen of kleine bedrijven die achter het net vissen. Iemand die failliet is verklaard zou minimaal een jaar geen bedrijf meer mogen opzetten om misbruik te voorkomen.
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  @Marjolijn: Daarom is het ook slim om een BV te beginnen als bedrijf en niet de andere rechtsvormen. Zodat je zelf niet de Sjaak bent als de boel failliet gaat. Het kost wat meer bij oprichting, maar dan heb je ook wat. Goedkoop is duurkoop blijft het devies.
 • Marjolijn Dehue

  2 jaar geleden
  Eventure is/was een BV. Meneer Seveke is dan als directeur in dienst van de BV/de onderneming en is in feite zelf geen ondernemer. Heel wat makkelijk om dan opnieuw te beginnen na een faillissement dan als eigenaar van een eenmanszaak die aansprakelijk is met al zijn persoonlijke bezittingen en blij mag zijn dat hij zijn kleren en het kinderspeelgoed mag houden. Eenmanszaken, waaronder ZZPers staan meestal niet meer op.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen