ROC mag kritische docent Paula van Manen ontslaan, bevestigt gerechtshof

NIJMEGEN - ROC Nijmegen hoeft het ontslag van pedagogiek-docent Paula van Manen niet terug te draaien. Het Arnhemse gerechtshof bevestigt in hoger beroep de uitspraak van de kantonrechter dat het ontslag rechtmatig is. Wel krijgt Van Manen een vergoeding mee van 40.000 euro. Een vergoeding vond de kantonrechter eerder niet nodig.

7 reacties

 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  Die vergoeding is ook een beetje onnodig, er zijn mensen die het beter verdienen!!
 • Charles Wit

  1 jaar geleden
  Wellicht had het ROC eens wat meer naar Toyota moeten kijken; daar wordt, van laag tot hoog, kritiek geven aangemoedigd om te blijven verbeteren. Helaas zijn managers over het algemeen een goed voorbeeld van tunnelvisie, want alles wat niet in hun straatje past kan niet waar zijn, wat het ontvangen van kritiek onmogelijk maakt. Kritiek uitdelen zijn ze vaak wel gigantisch goed in, zonder te weten wat de persoon precies doet. Wellicht dat de vorm van kritiek uiteindelijk wat ongelukkig is.
 • Blikhof B

  1 jaar geleden
  Ik snap wel dat ze bij het roc wil blijven, want wie wil haar nu hebben? In het boek kaart ze vooral haar eigen functioneren aan, van een starre medewerker die uiteindelijk via de pers haar gelijk wil halen. Zo iemand zou ik ook niet aannemen.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Het onderwijs holt al decennia achteruit. Schaalvergroting kweekt bureaucratie en managers, onderwijsvernieuwing breekt de kwaliteit af en de politiek correcte kerk die zich meester heeft gemaakt van het onderwijs indoctrineert onze kinderen en smoort kritisch denken. En zoals altijd worden klokkenluiders door het systeem afgeserveerd en bij het grof vuil gezet. Mond houden, doen wat je gezegd wordt en vooral niet nadenken. Je kan je kinderen nog beter thuis zelf les geven.
 • G.J.W Wassink

  1 jaar geleden
  De enige die hier verwijtbaar gehandeld heeft is het ROC, dus een slechte uitspraak van het gerechtshof.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.