ROC mag kritische docent Paula van Manen ontslaan, bevestigt gerechtshof

NIJMEGEN - ROC Nijmegen hoeft het ontslag van pedagogiek-docent Paula van Manen niet terug te draaien. Het Arnhemse gerechtshof bevestigt in hoger beroep de uitspraak van de kantonrechter dat het ontslag rechtmatig is. Wel krijgt Van Manen een vergoeding mee van 40.000 euro. Een vergoeding vond de kantonrechter eerder niet nodig.

7 reacties

 • tinus aardsen

  3 weken geleden
  Die vergoeding is ook een beetje onnodig, er zijn mensen die het beter verdienen!!
 • Charles Wit

  3 weken geleden
  Wellicht had het ROC eens wat meer naar Toyota moeten kijken; daar wordt, van laag tot hoog, kritiek geven aangemoedigd om te blijven verbeteren. Helaas zijn managers over het algemeen een goed voorbeeld van tunnelvisie, want alles wat niet in hun straatje past kan niet waar zijn, wat het ontvangen van kritiek onmogelijk maakt. Kritiek uitdelen zijn ze vaak wel gigantisch goed in, zonder te weten wat de persoon precies doet. Wellicht dat de vorm van kritiek uiteindelijk wat ongelukkig is.
 • Blikhof B

  3 weken geleden
  Ik snap wel dat ze bij het roc wil blijven, want wie wil haar nu hebben? In het boek kaart ze vooral haar eigen functioneren aan, van een starre medewerker die uiteindelijk via de pers haar gelijk wil halen. Zo iemand zou ik ook niet aannemen.
 • Pedro Kantor

  3 weken geleden
  Het onderwijs holt al decennia achteruit. Schaalvergroting kweekt bureaucratie en managers, onderwijsvernieuwing breekt de kwaliteit af en de politiek correcte kerk die zich meester heeft gemaakt van het onderwijs indoctrineert onze kinderen en smoort kritisch denken. En zoals altijd worden klokkenluiders door het systeem afgeserveerd en bij het grof vuil gezet. Mond houden, doen wat je gezegd wordt en vooral niet nadenken. Je kan je kinderen nog beter thuis zelf les geven.
 • G.J.W Wassink

  3 weken geleden
  De enige die hier verwijtbaar gehandeld heeft is het ROC, dus een slechte uitspraak van het gerechtshof.
 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  32

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Nijmegen e.o.