ROC-studenten overleggen over het ontwerp van hun 'hijskraan’ waarmee ouderen zelf het bed uit kunnen komen.
Volledig scherm
PREMIUM
ROC-studenten overleggen over het ontwerp van hun 'hijskraan’ waarmee ouderen zelf het bed uit kunnen komen. © Bert Beelen

ROC-studenten hebben de oplossing: oudere kan zelf het bed uit dankzij een ‘hijskraan’

NIJMEGEN - Ouderen willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar wat doe je als je 90 jaar bent, nog op jezelf woont, maar niet meer zelfstandig je bed in en uit kan? Dan bepaalt thuiszorg of en wanneer je op bent. Studenten van het ROC in Nijmegen hebben hier mogelijk een oplossing voor: een ‘hijskraan’.

4 reacties

 • Poe

  3 jaar geleden
  Je hebt echt geen idee van oudjes en toiletbezoek . Regelmatig , bijna op tijd .....maar helaas !
 • Dion

  3 jaar geleden
  Hallo nuon, mijn stroom is uitgevallen en nu wil mijn bed me niet helpen....maar ik moet heel nodig plassen.....wat nu?
 • Titus

  3 jaar geleden
  Hier dient navolging aan te worden gegeven.  De foto laat niet zien hoe het werkt, maar ik neem aan dat ze het ding nog aan het opbouwen en uittesten zjin!  Zou mooi zijn als ze een oplossing gaan brengen!
 • Poe

  3 jaar geleden
  Jammer dat de foto geen duidelijkheid geeft .
 1. Heftrucks Hyster is een uniek visitekaartje van Nijmegen
  PREMIUM
  Column ’t Plein

  Heftrucks Hyster is een uniek visite­kaart­je van Nijmegen

  Ik ben al jaren gek van heftruckbedrijf Hyster-Yale op het industrieterrein Oostkanaalhavens. Ooit heb ik er mogen rondneuzen. De geweldige drive naar vernieuwing van heftrucks, het schoon en energiezuinig maken van die ‘tilreuzen’ verraste mij enorm. De innovatiekracht van Hyster, begin jaren 50 in Nijmegen beland dankzij de Marshallhulp, zorgt voor enthousiasme bij mij. Ik noemde het al eens het ‘gele pareltje’ van de stad. Rond de productiehallen struikel je over vele enorme gele heftrucks. Een imponerend beeld. Zelfs de speelgoed-heftruck die ik ooit meekreeg, maakte direct indruk op mijn kleinkinderen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.