Volledig scherm
Roeien op de Spiegelwaal. © Tom Hessels

Roeidrukte op de Spiegelwaal

NIJMEGEN - Opgeteld wel meer dan 800 roeiers hebben deze zaterdag een topdag op de Spiegelwaal bij Nijmegen. Voor de derde keer houdt roeivereniging Phocas er de Traianus Regatta, een roeiwedstrijd voor recreatieve - maar toch wel fanatieke - roeiers uit heel het land.

In de lentezon heerst er de hele dag een ontspannen sfeertje op de kade. Daarop hebben zich ook een groot aantal reünisten van Phocas verzameld, waaronder zelfs oud-leden uit de jaren veertig en vijftig.

Duurzaam

De wedstrijden maken deel uit van een serie, waarbij aan het eind van het seizoen de zogenoemde NOOC-bokaal kan worden gewonnen. Phocas heeft van het evenement, naar eigen zeggen, de ‘eerste duurzame roeiwedstrijd gemaakt’. Zo wordt de stroom opgewekt via een ‘green battery’ op zonnepanelen en worden er veel recyclebare materialen gebruikt.

Volledig scherm
Roeien op de Spiegelwaal. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.