Volledig scherm
PREMIUM
Man springt van een van de vijf bruggen de Spiegelwaal in en belandt vlakbij de roeiboot. 'Levensgevaarlijk', vinden de roeiers. © Jolt Roukema

Roeiers vrezen ongelukken met springers in Spiegelwaal

NIJMEGEN - Vandaag of morgen gaat het een keer 'dramatisch fout' in de Spiegelwaal in Nijmegen. De waarschuwing komt van voorzitter Cor Scheffers van roeivereniging De Waal. De club is ervoor om de Reddingsbrigade toezicht te laten houden. Die heeft dat ook aangeboden, maar de gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat gaan hierop niet in. Vooralsnog.

Bij mooi weer recreëren duizenden mensen in het water of op een van de strandjes aan nevengeul de Spiegelwaal. De roeiers van De Waal trainen er. Zwemmen mag ook, maar alleen binnen het met boeien afgezette deel. Springen van een van de maar liefst vijf bruggen mag niet. Toch is dat onder jongeren populair.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.