De nieuwe botenloods voor de Spiegelwaal, nu nog in Amsterdam.
Volledig scherm
De nieuwe botenloods voor de Spiegelwaal, nu nog in Amsterdam. © Cor Scheffers

Roeivereniging De Waal koopt botenloods voor in Spiegelwaal

NIJMEGEN - Roeivereniging De Waal heeft in Amsterdam een tweedehands botenloods gekocht die in de Spiegelwaal moet komen te liggen. Er moet eerst nog wel een vergunning geregeld worden. Maar deze week wordt de botenloods van 30 meter lang, 7,5 meter breed en 5,20 hoog al van Amsterdam naar Nijmegen gesleept. Voorlopig komt het gevaarte te liggen in de Oostkanaalhaven in afwachting van een vergunning voor de Spiegelwaal. 

11 reacties

 • 080er

  4 jaar geleden
  Zou er meteen een paar woonboten bij leggen want dat moet dan ook kunnen toch???
 • Tinto Rouge

  4 jaar geleden
  Het is idd een lelijke keet maar met een fris kleurtje en een leuke schildering kan het nog wel wat worden. Sowieso is de Spiegelwaal al lelijk, met o.a. gigantische waarschuwingsborden die je vanaf de ruimte kan zien & enorme kunststof boeien rond het eilandje.
 • Dion

  4 jaar geleden
  Wat? 37500 euro voor dat kippenhok wat al half verteerd is?Dan is de club gelijk failliet als de vergunning niet komt.. Dat gun ik ze niet maar ze vragen er wel om met dit onverantwoorde gedrag. Iedereen weet dat je eerst vergunningen moet aanvragen in ons landje.
 • Oosterhout2014

  4 jaar geleden
  Ik wacht nog steeds op de verdere invulling van de Spiegelwaal. Vooralsnog is het een kaal leeg betonnen landschap. 
 • Juske

  4 jaar geleden
  Het is toch niet te geloven.  Komt daar een drijvend gebouw in de Spiegelwaal, wat zal dit het uitzicht ontsieren.  De Hollandse koeien hebben plaats moeten maken voor andere beesten en nu komt daar een botenhuis te liggen. Hoop wel dat de Gemeente verstand gebruikt en geen vergunning afgeeft. Wellicht dat visverenigingen ook nog een drijvend clubhuis kunnen plaatsen in de Spiegelwaal. Overigens moet men zich ook nog wenden naar Rijkswaterstaat. Maar, dat is allemaal niet zo belangrijk.