Volledig scherm
De Phocas Roeiregatta met een Romeins galeischip op de Spiegelwaal. Archieffoto © Paul Rapp

Roeivereniging Phocas kan feesten in Bastion wel vergeten

NIJMEGEN - De Nijmeegse studentenroeivereniging Phocas mag geen grote feesten houden in het nieuwe watersportcentrum Bastion aan de Spiegelwaal. Burgemeester en wethouders hebben het verzoek daartoe geweigerd.

Phocas houdt nu haar feesten in Villa van Schaeck aan de Van Schaeck Mathonsingel aan de rand van de Nijmeegse binnenstad. Daar moet de vereniging op termijn echter weg. De villa is eigendom van het Radboud Fonds. Dat is van plan het gebouw binnen acht jaar te verkopen. Op de middellange termijn moet Phocas daarom op zoek naar een andere feestlocatie.

Tegenvaller

Dat is een tegenvaller, omdat Phocas haar botenhuis en de sociëteit, waar de feesten worden gehouden, eindelijk onder één dak wilde brengen. Het botenhuis ligt aan het Maas-Waalkanaal.

Het is de bedoeling dat er een watersportcentrum komt in het Bastion-gebouw op het eiland Veur Lent aan de nevengeul. Aan dit project deden oorspronkelijk zes watersportverenigingen mee. 

Roeivereniging De Waal stapte uit dit project, omdat de hellingbaan ongeschikt zou zijn voor ouderen. De roeivereniging wilt nu een eigen, drijvend botenhuis op de Spiegelwaal.

Geen tijdelijke vergunning

Een tijdelijke vergunning daarvoor heeft het college van B en W geweigerd. De reden is dat het college voorstander is van één watersportcentrum op de Spiegelwaal. Als de roeivereniging met een plan komt voor dat botenhuis en aangeeft wat gebeurt met haar huidige locatie, dat past in het grote plan voor het gebied, is het college bereid om opnieuw rond de tafel te zitten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: NEC met drie nieuwe basisklanten tegen beloften van PSV
    LIVE

    LIVE: NEC met drie nieuwe basisklan­ten tegen beloften van PSV

    NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.