Rollator versus rolstoel: een botsing om honden

PolitierechterNIJMEGEN - Kleine verhalen, groot leed. Diefstal, bedreiging, heling, mishandeling: wekelijks bezoekt De Gelderlander de politierechter. Dit keer buigt de rechter zich over twee strijdende hondeneigenaren. De een afhankelijk van een scootmobiel, de ander van een rollator.

Volledig scherm
Het gerechtsgebouw aan de Oranjesingel in Nijmegen. © Google Maps

Verdachte H.R. (59) komt achter een rollator de rechtszaal binnengestrompeld terwijl zijn mantelzorgster achterin plaatsneemt. Het slachtoffer rijdt in zijn rolstoel naar voren, geflankeerd door zijn echtgenote. Twee invaliden die elkaar op 21 juni 2017 op het Blaise Pascaleplein in Nijmegen te lijf gingen.

Achtergrond was een conflict over hun honden die elkaar niet moeten, over de toegangsdeur waar je maar met één invalidenkarretje tegelijk doorheen kunt en verder over alles waarin je een treiteractie kunt vermoeden. Na bemiddeling van politie en gemeente kwam er een staakt-het-vuren tot stand. Dat eindigde roemloos toen de heren elkaar bij de ingang van hun appartementencomplex tegenkwamen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.