Rolstoel? In deze Nijmeegse cafés zijn de drempels te hoog

videoNIJMEGEN - Gezellig een biertje doen in Dollars of Biessels of een koffie met iets erbij in De Tempelier? Dat zit er voor 1375 Nijmegenaren niet in. Omdat ze in een rolstoel zitten, kunnen ze er niet naar binnen.

Teleurgesteld zit George Dragt in zijn stoel voor het Nijmeegse Bascafé. Met zijn rolstoel kan hij de drie traptreden voor de ingang niet op. ,,Een onmogelijk café'', zegt hij. En het Bascafé is niet het enige café waar Dragt niet naar binnen kan. Wie aan een rolstoel gebonden is, zal veel Nijmeegse kroegen nooit van binnen zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.