Volledig scherm
Een Romeinse gezichtshelm als uitkijkpost. © Gemeente Nijmegen

Romeinse helm als uitkijkpost op Rivierpark Lent

NIJMEGEN - De Romeinse gezichtshelm De Uitkijk van Andreas Hetfeld en het project 'Waterloop Bootje varen, theetje drinken' van Jan Kersten/Bureau Niche zijn als winnaars uit de bus gekomen van de ideeënwedstrijd voor het Rivierpark bij Lent. Beide ideeën eindigden op de eerste plaats.

Over de gezichtshelm zei de vakjury: ,,Het doet recht aan de historie van Nijmegen en het biedt een prachtige uitkijkpost vanaf de kop van Veur Lent.’’ 

Tweede plaats

De winnaars werden vrijdagavond bekend gemaakt in Lent. Twee andere ontwerpen eindigden op de tweede plaats: De Verderkijker van Stichting Derde Wal en Bloemrijk Nijmegen van Storm Stufkens. Er waren 44 ideeën voor het Rivierpark ingestuurd.

Publiekskeuze

De vakjury, met onder anderen cultuurwethouder Velthuis en bewonersvertegenwoordigers van Veur-Lent en Wijkraad Lent, maakte een andere keuze dan het publiek. Strandpaviljoen de Inlaat, een horecapaviljoen met stadsstrand, kreeg de meeste stemmen en gaat daarmee aan de haal met de publieksprijs. Ruim 10.000 mensen stemden online op hun favoriete ontwerp.

Financiering

Welke ideeën werkelijkheid worden, is nog geen uitgemaakte zaak. De winnaars moeten in ieder geval zelf de financiering rond krijgen. Maar als de winnaars aan alle regels kunnen voldoen, dan wil Nijmegen de grond gratis beschikbaar stellen voor een periode van maximaal vijf tot tien jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.